Welkom

Overlijden van een dierbare0-3 jaarWelkom

Gaat uw kindje een dierbare verliezen of heeft uw kindje een dierbare verloren? Dan is deze site bedoeld voor u. Waarschijnlijk is degene die gaat overlijden of is overleden, ook een dierbare van u. U staat voor de onnoemelijk moeilijke taak om met uw eigen zorgen en verdriet om te gaan en tegelijkertijd met die van uw kind(eren). Met deze website hopen we u een klein beetje te helpen bij het begrijpen en steunen van uw kind(eren) in deze moeilijke tijd. U vindt hier informatie in woord en beeld over hoe kinderen rouwen, wat u kunt doen en wat u beter niet kunt doen.

U bent belangrijk!
Alle kinderen die te maken krijgen met het overlijden van een gezinslid of andere zeer dierbare, rouwen. Ook hele jonge kinderen. Per moment en per kind kan de manier van rouwen verschillen. Jonge kinderen moeten zich ontwikkelen en tegelijkertijd rouwen.
Dit is een zware en verwarrende opgave, waardoor de ontwikkeling of het rouwen in de knel kan komen.

Problemen voorkomen
Veel kinderen die op jonge leeftijd een gezinslid of andere zeer dierbare verliezen door de dood, ontwikkelen op enig moment (ernstige) problemen. Uit onderzoek blijkt gelukkig ook dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van jonge kinderen die een ingrijpend verlies meemaken, kan helpen om deze problematiek te voorkomen of te verminderen. Als ouder staat u het dichtst bij uw kind, uw begrip en steun is dan ook van grote waarde voor een gezonde rouwverwerking van uw kind.

Advies op maat
Heeft u nog vragen die op deze website niet worden beantwoord? Klik hier om online persoonlijk advies te vragen.

Begeleiding voor uw kind
Zoekt u begeleiding voor uw kind, dan kunt u via deze praktijkenzoeker professionele hulpverleners bij u in de omgeving vinden die gespecialiseerd zijn in kinderen, jongeren, rouw en verlies.