Links

Overlijden van een dierbare4-6 jaarHet overlijden van een gezinslid is aanstaandeLinks

http://www.agora.nl/Themas/Kinderen/tabid/4116/Default.aspx
Agora neemt deel aan het Landelijk Platform Palliatieve zorg voor Kinderen. De doelstelling van het platform is erkenning van de eigenheid van palliatieve zorg voor kinderen en de verankering daarvan in Nederland bevorderen zodat de best mogelijke kwaliteit van leven en zorg voor hen en hun gezinsleden wordt verkregen.

http://www.kinderpalliatief.nl/
Op deze website vindt u informatie over de palliatieve zorg voor kinderen. Stichting Pal biedt daarnaast verschillende projecten aan voor ouders en kinderen.

http://www.palliatievezorg.nl/page_1630.html
Op deze website vindt u informatie over de palliatieve zorg voor kinderen. Daarnaast is er ook een specifieke pagina voor de grootouders.

http://www.kinderhospice.nl/
Deze website biedt informatie over de samenwerkende kinderhospices in Nederland.

http://www.uitkinderliefde.nl/
Op deze website vind u alle informatie over de uitvaart mogelijkheden voor uw kind.

http://www.palliatieve-zorg-en-kinderen.be/template.asp?f=start.htm
Op deze website vinden u en uw kind informatie over palliatieve zorg. Ook wordt er verwezen naar speciale boeken die over dit onderwerp gaat. Daarnaast meldt deze website ook wanneer er ontmoetingsdagen zijn met lotgenoten.

http://vokk.nl/index.cfm
Als u hoort dat uw kind kanker heeft staat uw wereld op zijn kop. Van de ene op de andere dag bent u ouder van een kind met een levensbedreigende ziekte, kanker. U zit vol vragen en de toekomst lijkt een groot zwart gat. Wie kan u op dat moment beter helpen dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? De Vereniging 'Ouders, Kinderen en Kanker' brengt ouders, broers en zussen en ook grootouders van een kind met kanker met elkaar in contact. Ook naasten van overleden kinderen hebben een plaats binnen de vereniging.

http://koesterkind.nl/index.cfm
Als uw kind niet meer beter kan worden, kunt u op deze website van de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ informatie vinden die u kan helpen. We geven handvatten om de eerste schrik om te zetten naar actie. We bieden overzichten van informatieve websites, literatuur, organisaties en adressen die u nu kunt gebruiken. Bemoedigende tips en ervaringsverhalen van andere ouders kunnen u misschien steun bieden.

www.praktijk-bo.nl
In deze handreiking vindt u veel informatie over palliatieve zorg voor kinderen en wordt op een praktische wijze inhoud gegeven aan de begeleiding en ondersteuning van het kind en gezin. Ook wordt aandacht besteed aan palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

http://www.kankerspoken.nl/
Als je vader of moeder kanker heeft kan het aardig spoken in je hoofd.
Deze site is voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden
en geeft informatie voor en over kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.

www.kika.nl
Kika (kinderen kankervrij) doet onderzoek naar kanker waarmee verschillende centra versneld therapieën beschikbaar kunnen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

www.snwlk.nl/kbk/
Dit gedeelte van de website is bedoeld voor kinderen met kanker, hun ouders en andere belangstellenden. Hier is informatie te vinden over verschillende onderwerpen rondom de diagnose en behandeling van kanker bij kinderen. Ook is hier meer specifieke informatie te vinden per vorm van kanker, over het ziektebeeld en de beschikbare behandelingen.

Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
4_6_3.jpg


Kent u nog een link die naar uw idee op deze pagina thuishoort?
Wij horen het graag via
info@stichtingjongehelden.nl