Links

Scheiding0-3 jaarLinks

http://www.sep.nl/
Over de gevolgen en gevoelens van echtscheiding bij onder andere ouders en kinderen. Met handige checklists en nog veel meer praktische informatie.

www.kiesinfo.com
Samenwerkingsverband Klassenwerk ontwikkelde het preventieve hulpprogramma KIES: Kinderen in Echtscheiding Situatie. Zij biedt trainingen voor aspirant-KIES-coaches aan. Daarnaast leidt Klassenwerk zogenoemde KIES-omgangbegeleiders op.

www.opvoedadvies.nl
Steunpunt voor iedereen die vragen heeft over opvoeding en problemen met kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. Voor ouders, en voor andere personen die professioneel of privé met kinderen te maken hebben. Vragen te stellen per e-mail.

http://www.scheidingswijzer.nl/
Als je wilt gaan scheiden, komt er veel op je af. Je hebt meestal veel vragen en bent op zoek naar.  Op deze site vindt u antwoord op vragen die bijvoorbeeld gaan over je huis en hypotheek, de omgangsregeling, co-ouderschap, alimentatie en de boedelscheiding.

www.kennislink.nl
Populair-wetenschappelijke website met diverse publicaties over echtscheiding. Handig voor ouders, leerkrachten en personen in de omgeving van gescheiden ouders.

www.bureaujeugdzorg.info
Soms heeft een kind/ jongere hulp nodig, soms het hele gezin. Website voor kinderen, jongeren, ouders en andere personen in de omgeving. Met adressen en telefoonnummers van alle bureaus in Nederland.

www.ouders.net
Website met informatie om een goede samenwerking tussen school en thuis te stimuleren.

www.uu.nl
Website van de Universiteit van Utrecht. Met aantal artikelen over de gevolgen bij kinderen van echtscheiding en hoe hiermee om te gaan.

www.in-de-wolken.nl
Webwinkel met veel boeken, troostcadeautjes en andere materialen met betrekking tot echtscheiding en kinderen en jongeren.

www.wijzeruitelkaar.nl
Op deze website kunnen mensen terecht voor vragen en antwoorden over hun scheiding.

www.ouders-uit-elkaar.nl

Website voor kinderen en jongeren waarvan de ouders gaan scheiden. Kinderen vanaf twaalf jaar mogen hun mening geven over een aantal beslissingen dat bij de scheiding wordt genomen. Dit heet hoorrecht of kindergehoor. Zo kunnen kinderen o.a. aangeven waar zij het liefst willen wonen en hoe vaak zij hun vader of moeder willen zien. Op ouders-uit-elkaar.nl kunnen kinderen, door het invullen van vragen, hun wensen kenbaar maken in briefvorm. De brief kunnen ze vervolgens downloaden, afdrukken en als officieel document overhandigen aan de kinderrechter. Een initiatief van de Raad voor Rechtsbijstand.

www.kinderenvangescheidenouders.nl
Opgezet door een kind van gescheiden ouders. Informatie per leeftijdsgroep over echtscheiding. En handig: kinderen en jongeren kunnen hier ook hun ervaringen uitwisselen!

http://weblogs.vpro.nl/villa-achterwerk/category/dubbelleven/
Filmpjes uit het programma Dubbelleven van Villa Achterwerk, waarin kinderen vertellen over hoe het is om in twee huizen te leven.

www.voorjongehelden.nl
Voor Jonge Helden: kinderen en jongeren die een dierbare verloren door de dood of met scheiding te maken hebben.

www.jongeheldenindeklas.nl
Voor directies, leerkrachten, docenten, mentoren en zorgmedewerkers in het primair- en voortgezet onderwijs.

www.jongeheldenopdebso.nl
Voor medewerkers van de kinderopvang en buitenschoolse opvang informatie en praktische tips.

www.jongeheldeninjeomgeving.nl
Voor opa’s, oma’s, ooms en tantes en andere volwassenen die in hun naaste omgeving te maken hebben met kinderen en jongeren met rouw of scheiding.

www.ouderalleen.nl
OuderAlleen.nl biedt een forum, contact met lotgenoten, OA-feesten, uitjes en vakanties. En op OA vindt u informatie en ervaringen over alle aspecten van het ouderschap, wetgeving, scheiden, testamenten en nog veel meer.

www.nieuwestap.nl
Voor mensen die een scheiding achter de rug hebben en klaar zijn voor een Nieuwe Stap te zetten. Met informatie, tips, en de gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen in een Community en een breed scala aan scheiding-gerelateerde dienstverleners.

www.nji.nl
Dit dossier helpt hulpverleners om ouders en kinderen te ondersteunen.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
4_6_3.jpg

Kent u nog een link die naar uw idee op deze pagina thuishoort?
Wij vernemen het graag via
info@stichtingjongehelden.nl